Inkomstenbelasting Particulieren

De jaarlijkse aangifte Inkomstenbelasting en Premies Volksverzekeringen (IB/PVV) voor Particulieren worden door Consultis vóór 1 juli van het jaar, volgend op het aangiftejaar, verzorgd.

 

Uitstel aangifte

Wij vragen voor al onze (vaste) klanten standaard uitstel aan bij de Belastingdienst voor het indienen van de Aangifte Inkomstenbelasting. Wacht u bijvoorbeeld op cijfers van een andere bron, dan kan de aangifte later dan 1 juli worden ingediend.

 

Jaarlijkse afspraak

Vanaf de laatste week in januari kunt u ons bellen voor een afspraak. Ruim voor die tijd krijgt u natuurlijk de jaarlijkse brief met de laatste tips en een lijst met papieren die u nodig hebt voor de aangifte. Voor een overzicht van deze papieren, klik hier.

 

Belangrijke zaken

Bij het invullen van de aangifte wordt vanzelfsprekend aandacht besteed aan alle belangrijke zaken, denk aan het huis en de hypotheek, inkomensvoorzieningen als lijfrente, aftrekposten als giften, ziektekosten, alimentatie, en natuurlijk het eigen vermogen.

 

Tarieven 2023 voor aangiftes Inkomstenbelasting (alleen voor particuliere aangiftes)

Binnenland:

Aangifte 1 persoon € 65,00

Fiscaal partner € 45,00

Elke volgende aangifte € 45,00

 

Buitenland (C- en M-aangiftes):

Aangifte 1 persoon € 90,00

Fiscaal partner € 60,00

Elke volgende aangifte € 60,00

 

Tarieven gelden per bezoek op één adres. (Thuiswonende) kinderen onder de 18 jaar met een T-biljet zijn gratis. Genoemde bedragen zijn exclusief 21% btw. Bij contante betaling krijgt u een korting van ruim 15% op het totaalbedrag van de kosten van de aangifte.

Indien Consultis bij u op bezoek komt, en de enkele reisafstand is meer dan 40 km, dan kan een kilometervergoeding van € 0,25 per kilometer worden berekend.